Andorra la Vella: prop de mig segle d'escudelles per Sant Antoni

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'escudella d'Andorra la Vella és una iniciativa que es va iniciar fa 49 anys i que s'ha traslladat des de l'avinguda Meritxell original a la plaça Guillemó. Es tracta d'una tradició, ben viva, que manté la confraria d'escudellaires de la capital.

Andorra la Vella ha preparat enguany unes 4.500 racions d'escudella de Sant Antoni. La capital celebra aquesta escudellada des del 1970, a iniciativa d'un grup d'amics de l'avinguda Meritxell. El president dels escudellaires, Josep Anton Marquilló, recorda com els impulsors van ser quatre: "Antoni Santacreu, Antoni Puigdellívol, Joan Roca i Josep Solana". Des de llavors, "cada vegada s'hi ha sumat més gent i estem molt units", afirma l'escudellaire Mercè Puy.

Els membres de la confraria es reuneixen a les cinc del matí per encendre els focs on barrejaran els ingredients. L'escudellaire Hèctor Campillo explica que els homes couen la carn i es dones a les 10 hores arriben per fer la tria que després se servirà.

El plat amb el qual se serveix enguany l'escudella fa referència a l'aniversari de la creació de l'Orfeó Andorrà.

 

2.000 racions per als escaldencs

A Escaldes-Engordany s'han repartit 2.000 racions. Els encarregats de la seva elaboració han estat, com des de fa 40 anys, l'associació d'amics del Pont dels Escalls. Les fogueres  també s'han ences a la plaça dels dos valires de matinada. 

Un any més, els ciutadans han respos a la convocatòria per degustar el típic plat. La clau de l'èxit, els bons ingredients i l'estima dels cuiners.


Informa: Pere Moliné
Imatges: Anna Ginestà

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.