"Andorra té motius més que suficients per no donar l'esquena a Europa"

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Andorra té prou motius per no donar l'esquena a Europa. Així ho ha exposat el cap de Govern en el discurs de la 78a Assemblea General de les Nacions Unides. Xavier Espot també ha mostrat la voluntat de trobar punts de convergència amb la comunitat internacional per accelerar la lluita contra el canvi climàtic.

És un moment crucial per al futur de les negociacions per a l'acord d'associació i Espot ha exposat davant l'Assemblea General de l'ONU la importància de l'apropament a la Unió Europea per la interdependència geogràfica i demogràfica.

"L'europeïtzació dels valors de la nostra societat, de la nostra legislació, que s'inspira fortament en el dret comunitari, o les aspiracions professionals dels nostres joves, que cada dia s'enfronten a un mercat de treball més exigent, són motius més que suficients que ens obliguen a no donar l'esquena a Europa".
Xavier Espot, cap de Govern

Un discurs que ha dedicat a la lluita del canvi climàtic, que ha recordat que afecta directament Andorra en ser un país d'alta muntanya.

"No és una qüestió merament científica o tecnocràtica que s'ha de deixar en mans dels experts, sinó que és sobretot un problema polític, social, econòmic, ètic i, fins i tot, filosòfic."
Xavier Espot, cap de Govern 

Un problema que, segons ha destacat el cap de Govern, cal resoldre a través de l'educació i el multilateralisme preservant les pròpies particularitats, tal com destacava fa 30 anys Òscar Ribas en la mateixa assemblea. 

"La comunitat internacional progressa quan pren consciència de les seves interdependències i del fet que cap país no és prou gran per afrontar els reptes tot sol. Les solucions, per ser justes i sostenibles, han d'incloure tothom."
Xavier Espot, cap de Govern

Espot ha tornat a condemnar la guerra a Ucraïna i recorda el suport d'Andorra a les víctimes de conflictes, també els que es troben enquistats, a hores d'ara menys mediàtics.

Recupera el discurs sencer del cap de Govern a la 78a Assemblea General de l'ONU aquí.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Arxiu RTVA
Imatges cedides: ONU

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.