Andorra podria participar en la gestió de l'aeroport de la Seu

Andorra podria participar en la gestió de l´aeroport de la Seu d´Urgell quan aquest operi com a infraestructura comercial. És un dels temes que es van tractar fa una setmana en la reunió que van mantenir a Madrid el ministre d´Economia i Territori i representants del ministeri de Foment espanyol i la Generalitat de Catalunya. La trobada va servir per donar un impuls a les actuacions perquè la infraestructura pugui acollir vols comercials l´estiu vinent.

El Govern no invertirà en l´aeroport de la Seu d´Urgell, però sí que està disposat a participar en la gestió quan pugui acollir vols comercials. Així ho ha indicat el ministre d´Economia i Territori, Jordi Alcobé, que fa una setmana va reunir-se a Madrid amb representants del ministeri espanyol de Foment, la Generalitat de Catalunya i l´alcalde de la Seu d´Urgell.

Alcobé ha explicat que "el Govern s'ha compromès a publicitar, promocionar i participar, si s'escau, en la futura gestió d’aquest aeroport amb el benentès que si és una estructura totalment catalana el Govern no hi pot invertir". Serà, ha dit, "una participació en aquesta gestió" que es definirà "en els propers mesos".

En la trobada es va acordar impulsar i coordinar les actuacions perquè l´ara aeròdrom pugui operar com a aeroport comercial.

La Generalitat s'ha compromès, ha asseurat Alcobé, "a aportar la inversió necessària per poder equipar l’aeroport amb la infraestructura de seguretat i instrumental suficient per poder acollir vols regulars i comercials".

El full de ruta acordat es fixa l´estiu del 2014 com a data perquè l´aeroport aculli vols comercials. En aquest sentit, el ministre ha indicat que ja hi ha companyies interessades a operar a l'aeroport.

Informa: Andrés González-Nandín

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.