Andorra, primer a presentar l'inventari nacional d'emissions a l'ONU

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Andorra és el primer país a presentar l'inventari nacional d'emissions amb els nous requisits de transparència a les Nacions Unides. L'informe exposa la reducció de les emissions en un 38% des del 2005 i aconseguir així l'objectiu del 55% pel 2030.

Andorra ha estat el primer país a presentar l'Informe Bianual de Transparència a les Nacions Unides. Un document obligatori per tots els països membres a presentar cada dos anys on es mostren les polítiques que cada país porta a terme per lluitar contra el canvi climàtic.

El 2005, Andorra va registrar el pic més alt d'emissions de gasos d'efecte hivernacle, i fins al dia d'avui, la reducció ha estat del 38%. Una xifra que fa més fàcil assolir l'objectiu de reduir en un 55% les emissions per l'any 2030. 

El secretari d'Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, assegura que l'objectiu també és "assolir la neutralitat de carboni el 2050". Respecte a l'inventari, també hi ha una previsió dels gasos d'efecte hivernacle i "també tracta com ens comprometem nosaltres a mitigar aquests gasos d'efecte hivernacle i també com ens adaptarem si no s'arriba finalment a tot el món a assolir aquests 1,5 graus, que és el marge que tenim de canvi".

Polítiques com el pla Renova i la conscienciació de la ciutadania són, segons Fornéles claus que han ajudat a reduir els gasos que principalment s'emeten de l'energia i el transport.

En ser el primer país a presentar l'informe, han estat convidats en diferents esdeveniments de la Cimera COP 28 per exposar els resultats i conclusions davant la resta de països. 

Informa. Neus Vila
Imatges: EBU

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.