Andorra recull 7 tones de piles cada any, la majoria a través del centre sociolaboral de la Fundació Nostra Senyora de Meritxell
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
L'any passat es van recollir 7 tones de piles. La majoria, a través de de l'espai d'inclusió sociolaboral de la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell. Avui, coincidint amb el Dia mundial del medi ambient, s'han estrenat contenidors.
Surten del centre de treball de Sant Julià de Lòria amb un carretó i un bidó. Quatre integrants de l'empresa d'inclusió sociolaboral de la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell, per parelles, es distribueixen cada dia uns sectors i s'encarreguen de recopilar les piles recollides en els més de 650 punts que hi ha al país. Després en fan la tria. Amb aquest sistema l'any passat van recollir 6 de les 7 tones globals d'Andorra. Aquest dilluns, coincidint amb el Dia mundial del medi ambient, el Govern ha lliurat una cinquantena de contenidors nous.
El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, destaca que és important "continuar incrementant el reciclatge en aquest material, que podem denominar perillós, perquè una mala gestió en aquest residu pot generar problemes al medi ambient". Considera que si es manté la xifra de 7 tones, "que jo crec que es va mantenint dels darrers anys, ja farem una bona feina i voldrà dir que els contenidors funcionen i que la recollida específica per part de les piles també funciona."
Per la seva banda, la directora de Serveis Sociolaborals de la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell, Dolors Martínez, detalla que"és una oportunitat per poder oferir llocs de treball, com en aquest cas a quatre persones que fan recollida i una que fa la tria i la selecció. És una oportunitat de contribuir també en pro del medi ambient. Hem intentat també reduir plàstics i residus tant a les línies de càtering com en la creació de productes."
L'objectiu continua sent millorar i recollir la quantitat més gran de residus possible de les diferents tipologies, per al posterior reciclatge, especialment amb el plàstic, un dels materials més perjudicials per al medi natural.
Informa: Laura Massegú
Imatges: Albert Refart