Andorra, segon país per matriculacions de vehicles elèctrics, per darrere de Noruega

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El pla Engega 2016 ha servit per ajudar a comprar 155 vehicles elèctrics. Des de l'executiu s'han felicitat pel resultat i diuen que situa Andorra en segona posició internacional en matriculació de vehicles elèctrics, darrere de Noruega.

La convocatòria dels ajuts a la compra de vehicles s'ha hagut de tancar perquè en només tres mesos s'ha exhaurit la partida total destinada per a aquesta iniciativa, que era d'1.300.000 euros. S'han formalitzat 155 sol·licituds de vehicles amb mobilitat elèctrica i 29 ajuts per desballestament. El Govern es felicita d'aquestes xifres que suposen que el Principat podria acabar l'any amb una matriculació de prop d'un 6% de vehicles elèctrics, una de les més altes del món.

"Aquest esforç amb diner públic que s'ha fet per promocionar el vehicle elèctric ens permet situar-nos com un país capdavanter i, de fet, l'any 2016 la previsió és que estarem en un nivell de matriculacions del 5,8% de vehicles elèctrics o híbrids endollables", ha celebrat el ministre portaveu Jordi Cinca.

Malgrat que una part important dels ajuts se'ls van endur unes quantes empreses, Cinca ha afegit que creu que, enguany, tots acabaran circulant per les carreteres del país.

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.