Andorra segueix, de ben a prop, les eleccions a Espanya

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'Estat espanyol viu avui una jornada electoral que es planteja com una possibilitat de finalitzar amb el tradicional bipartidisme que hi ha des de la instauració de la democràcia al país veí. A la Seu d´Urgell els comicis disten molt d'aixecar la mateixa espectació que les darreres eleccions autonòmiques. Aquí, a Andorra, han votat més de 2.300 residents.

De bon matí els col·legis electorals de la capital alturgellenca presentaven una imatge de normalitat, sense grans aglomeracions de votants. Ha estat a partir del migdia quan s'ha començat a notar una major alfuència de ciutadans, disposats a exercir el seu dret al sufragi. Tot apunta que difícilment s´arribarà a fregar la gran participació registrada a les passades autonòmiques, que van ser les segones amb major participació de la història recent a Catalunya. L´alcalde de la Seu d´Urgell, Albert Batalla, ha votat cap a mig matí. 

En general tothom espera que d´aquests comicis sorgeixi alguna cosa diferent, ni que sigui l´augment en vots d´alternatives polítiques menys tradicionals.

A la seu d´Urgell el cens electorals frega els 9.000 votants. Les eleccions autonòmiques d´aquest mateix any van registrar una participació propera al 57%, un percentatge que els analistes no esperen superar en el dia d´avui.

Informa: Pere Moliné   Imatges: Jordi Seabra

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.