Andorra s'incorpora a l'aliança per a la mobilitat acadèmica iberoamericana

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Andorra acull avui la 25ena Cimera iberoamericana de ministres d'Educació, una trobada sectorial preparatòria de la cimera que tindrà lloc a Colòmbia a l'octubre i que estarà dedicada a la joventut, l'educació i l'emprenedoria. En el marc de la trobada Andorra ha signat la incorporació a l'aliança per a la mobilitat acadèmica. Antoni Martí ha anunciat l'aplicació de programes en valors democràtics i sistemes per avaluar-los.

Els representants dels 22 estats participants en la 25ena Cimera iberoamericana de ministres d'Educació analitzaran programes i polítiques de millora. La secretaria general iberoamericana, Rebeca Grynspan, ha destacat la importància de l'educació en el desenvolupament social i en la construcció d'una societat més justa i igualitària. Ha posat en relleu "l'excés de pobresa per un excés de desigualtat a la nostra regió" i com "l'educació és el vehicle més important per combatre-la".

Grynspan ha destacat la incorporació d'Andorra a l'aliança per a la mobilitat acadèmica i la necessitat de treballar en horitzontal entre la península Ibèrica i el continent americà. Per la seva banda, Antoni Martí ha destacat la necessitat de treballar per una educació de qualitat per crear una societat més justa i per formar ciutadans amb valors. En aquest sentit ha anunciat que "Andorra en coordinació amb el Consell d'Europa implementarà programes de formació en valors democràtiques i també sistemes per mesurar les capacitats i aptituds dels nostres joves en aquests valors democràtics". 

Els participants han fet una referència destacada a la signatura dels acords de pau a Colòmbia, que obren una nova etapa de pau i d'oportunitats per a la regió.

Informa: Ana Alamán    Imatge: Xavi Fajardo

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.