Andorra té un consum energètic per PIB equiparable al de la Zona Euro

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Coincidint amb la celebració del Dia mundial del Medi Ambient, les institucions insisteixen a conscienciar sobre un consum energètic sostenible. Andorra és manté dins de les recomanacions de la Zona Euro pel que fa a la intensitat energètica, és a dir, la relació entre el consum energètic i el producte interior brut d´un país.

Des de l'any 2000 la intensitat energètica andorrana és relativament estable, a diferència del que succeïa la dècada anterior i és comparable amb els percentatges de la Zona Euro. Tot i això encara queda molt camí per recórrer, sobretot pel que fa a la producció energètica pròpia, que actualment només cobreix el 17% de la que es necessita, amb una producció majoritària d´origen hidràulic.

I és que la demanda energètica d´Andorra està totalment condicionada per les importacions de combustibles fòssils, que signifiquen un 74% de l´energia que es consumeix al país. Cal afegir-hi les importacions d´energia elèctrica. La major part s´importa des d´Espanya i en menor quantitat de França. El sector del transport és el que més energia consumeix, un 52% mentre que el 48% restant es reparteix entre consum elèctric, consum de gasoli de calefacció i aigua termal.

Informa: Joan A. Sarmiento

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.