Andorra la Vella vol més presència de dones en càrrecs directius del comú

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El comú d'Andorra la Vella vol que més dones accedeixin a càrrecs de responsabilitat, sobretot llocs que tradicionalment han estat ocupats per homes. És una de les idees del Pla d'igualtat de l'administració que també vol elaborar un protocol de prevenció i abordament de l'assetjament sexual.

Un dels objectius de l'administració comunal és que hi hagi una manera de treballar més igualitària i sense diferències per raó de gènere. Per aquesta raó, es vol fomentar que hi hagi una presència més gran de dones en els càrrecs directius.

La consellera de Recursos Humans d'Andorra la Vella, Eva Tadeo, remarca que la idea és que "més dones es presentin als edictes i assumeixin llocs de responsabilitat". I afegeix que són llocs de treball que "històricament han estat ocupats sempre per homes i la idea és que les dones tinguin les mateixes possibilitats d'accés".

Una altra de les prioritats és prevenir l'assetjament sexual i la discriminació per qualsevol motiu. Tadeo explica que "s'ha creat també una comissió d'igualtat on hi participen membres voluntaris, treballadors funcionaris, treballadors interins i membres del sindicat". L'objectiu és detectar quan "hi hagi algun cas d'assetjament que puguin denunciar i que es prenguin unes mesures i s'estableixi uns protocols d'actuació envers aquests assetjaments".

El comú d'Andorra té una bretxa salarial d'un 5%, una xifra allunyada de la mitjana del 20% registrada en el conjunt del país.

Auditoria de l'anterior gestió econòmica

La majoria també ha confirmat que encarregarà un informe per auditar la gestió econòmica de l'anterior equip de Govern, format per Conxita Marsol i David Astriè

Descarta que es tracti d'una qüestió de confiança, sinó més aviat de complir la llei de sostenibilitat de les finances públiques. Les empreses interessades tenen fins a l'11 de juliol per presentar ofertes.  

Informa: Pere Moliné

Imatges: Èric Mompel

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.