Andorra vol ser fixa en el calendari de la Copa del Món d'esquí alpí

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Andorra vol estar present en el calendari habitual de les proves de Copa del Món i l'èxit de les competicions d'aquest cap de setmana pot ser clau. Així ho assegura el ministre de Turisme, que tot i ser conscient de la competència que hi ha, creu que la gran capacitat organitzativa d'Andorra és un gran punt a favor. Francesc Camp, que ha recordat que Grandvalira serà seu de les finals de Copa del Món del 2019, indica que fer el salt per acollir un Mundial és encara precipitat, sobretot, ha dit, pel cost financer que suposa.

Era un dels moments més esperats pels amants de l'esport blanc i ja està tot a punt. És la segona vegada que Andorra acull unes proves de Copa del Món d'esquí alpí, que el ministeri de Turisme espera que no siguin les últimes.

Francesc Camp és conscient de la dificultat que comporta poder entrar en un calendari que ja té moltes proves consolidades, però la voluntat és introduir Andorra com un dels països fixos del circuit. El ministre creu que "a partir d'ara podríem aspirar a tenir més freqüentment aquestes proves de la Copa del Món". Matisa, però, que "hi ha molta comeptència no només dels països alpins, sinó també de l'Europa de l'est i països asiàtics com Corea, però estem allà i esperem poder tenir copes del món cada tres anys com a mínim".

Camp ha destacat la gran capacitat organitzativa del país en proves d'aquestes característiques, afirmació, que diu que està avalada pels diferents equips internacionals que han participat en els esdeveniments organitzats des d'Andorra. Camp, que ha recordat que Andorra i Grandavalira seran seu de les finals de Copa del Món d'esquí alpí el 2019, descarta de moment fer la demanda per acollir un Mundial. "Seria la fita màxima a la qual pot aspirar Andorra", diu demanant "temps al temps". Explica que "és un esdeveniment molt costós a nivell financer i hem d'anar pas a pas, organitzar molt bé aquesta Copa del Món, les finals d'aquí a tres anys i, a partir d'aquí, els que vinguin després plantejar-se aquestes fites".

Finalment ha indicat que el 2016 és un any excepcional per Andorra, amb el pas del Tour de França i la Copa del Món de BTT, pel que fa a esdeveniments esportius de renom, un dels temes que es debatran la setmana vinent durant el Congrés de neu i de muntanya a Sant Julià de Lòria.

Informa: A.Pifarré/C.Sanjuan

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.