Andorra participa en una cimera de ciberdelinqüència del Consell d'Europa

Un agent del grup de delictes tecnològics de la policia ha assistit a la Conferència Octopus, organitzada pel Consell d’Europa, com a expert adjunt del Comitè de la Convenció del Cibercrim i representant d’Andorra del punt de contacte de la xarxa 24/7 del Conveni de Budapest.

La Conferència Octopus s’ha celebrat entre el 13 i el 15 de desembre a Bucarest, Romania, i ha reunit més de 500 especialistes en delictes tecnològics de més d’un centenar de països. La intenció és reforçar la cooperació internacional per combatre la ciberdelinqüència. A més de membres de cossos policials, hi han pres part fiscalies, organitzacions internacionals, sector privat i món acadèmic.

Aquesta cimera és una de les més grans plataformes d’intercanvi de coneixement i experiència. S'hi aborden temes crucials, com la legislació sobre delictes cibernètics, la ciberseguretat, la utilització de la intel·ligència artificial en aquest tipus de delictes, l’explotació sexual infantil en línia, l’abús i el ciberassetjament.

També es debat sobre llibertat d’expressió, desinformació, manipulació i autoritarisme digital; la suplantació; la convergència entre proves físiques i digitals, així com les estratègies per lluitar contra el malware, el ransomware i les actuacions il·lícites comeses mitjançant la utilització de criptomonedes per intentar no deixar rastre.

Informa: Redacció

Imatges: Policia d'Andorra

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.