Antoni Martí aportarà experiència per assolir un bon acord d'associació

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Al carrer no hi ha un ambient favorable a un acord d'associació amb la UE. És l'opinió de l'excap de Govern Antoni Martí que assegura que, per aquest motiu, va acceptar ser observador a les negociacions amb Brussel·les juntament amb Jaume Bartumeu. Ha explicat que països com Suïssa es plantegen un acord com aquest. Ho ha dit en una entrevista al programa "Avui serà un bon dia" de Ràdio Nacional.

Martí vol contribuir com a observador al fet que les negociacions amb Brussel·les vagin bé i es pugui signar un bon acord d'associació. És conscient que no hi ha optimisme entre la població sobre els avantatges que pot comportar. Tot al contrari i ho sap. "L'ambient al carrer no és gaire favorable a l'acord".

Malgrat això, diu que amb la seva trajectòria hi pot ajudar. "Pel que fa a la meva persona, a la meva petita experiència, hauria estat poc responsable que amb aquest oferiment del cap de Govern i dels partits que formen part del pacte hagués dit que no".

Ha posat l'exemple de Suïssa, que només té acords sectorials amb la UE i s'hi planteja lligams més estrets:

"Arriba a venciment un d'aquests acords sectorials que té la Unió Europea amb Suïssa i no se li renova. Fins al punt que els suïssos estan inquiets. Cada vegada hi ha més veus a Suïssa que potser s'hauria d'obrir la via d'un acord d'associació amb la UE."

Antoni Martí, excap de Govern

A més, ha dit que és contrari a les torres que hi ha a Escaldes-Engordany i que ja va donar la seva opinió contrària als cònsols demòcrates de l'època. Constata que la inversió estrangera que ell va potenciar com a cap de Govern ha contribuït a afavorir l'especulació immobiliària.

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.