Antoni Martí rep el suport de l’electorat en uns comicis en clau nacional i amb el focus sobre Rosa Ferrer

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els ciutadans han apostat per la continuïtat als comuns els propers quatre anys, amb l'excepció d'Andorra la Vella i de Sant Julià de Lòria. La capital ha donat la victòria als Demòcrates Conxita Marsol i Marc Pons, i a Sant Julià, feu liberal, va saltar la sorpresa: Josep Vila, que va desbancar UL, serà el nou cònsol major. DA ha tret múscul en aquestes eleccions comunals. Unes eleccions que es llegeixen en clau nacional i en què Martí rep el suport per fer els grans canvis pendents en l'actual legislatura. El dubte està ara en la continuïtat o no de la ministra Rosa Ferrer després de la derrota de Cd'i a Andorra la Vella.

Els resultats de les eleccions comunals han deixat el mapa d'Andorra majoritàriament amb el color taronja de DA. Canillo, Encamp, Ordino i Escaldes continuaran amb cònsols demòcrates. La capital també serà dirigida per DA els propers quatre anys, després de la victòria de Conxita Marsol i Marc Pons.

La Massana mantindrà el color lila dels últims quatre anys de Ciutadans Compromesos. I Sant Julià ha perdut l'hegemonia d'Unió Laurediana, la gran derrotada de la nit, que enguany recuperava l'aliança tradicional amb Liberals d'Andorra, formació que també concorria de la mà d'un altre partit a la capital, on també va perdre.

L'aposta de continuïtat a Andorra la Vella, amb Jordi Minguillón, es va quedar com a tercera força. La derrota de Cd'I, la formació impulsada per Rosa Ferrer, es va llegir en clau nacional tota la nit electoral.

Informa: Xavi Palma

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.