Antonio Belmonte, una història de superació de l'autisme a través de la música

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Amb motiu del Dia mundial de la conscienciació de l´autisme, el vestíbul del Consell General ha acollit la projecció d´un documental que explica una història de superació a través de la música.

"El solista de la orquesta" és un curtmetratge que narra la història d'Antonio Belmonte, un noi d'Albacete amb trastorn de l´espectre autista i que ha aconseguit ser alumne en grau professional en un conservatori espanyol.

Amb dificultats de llenguatge i interacció social, Belmonte, de 16 anys, té oïda absoluta. Una qualitat que només té una de cada 10.000 persones. "Identifica qualsevol freqüència i afina sense afinador qualsevol instrument, una qualitat que té una de cada 10.000 persones", explica el seu pare, tot insistint que "això no li fa músic" i que ha estat estudiant anys al conservatori per arribar a aquest nivell.

Informa: Ivan Álvarez
Imatges: Vicente Bellot

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.