Un any de la primera mort relacionada amb la Covid-19

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Fa un any que es va anunciar la primera mort relacionada amb la Covid-19 al món. Els darrers mesos la comunitat científica s'ha bolcat en la creació d'una vacuna que permeti assolir la immunitat a un virus que està sent un dels més investigats de la història. Alhora, s'està treballant en l'anàlisi de les variacions i les seves possibles afectacions. Els experts insisteixen a afirmar que ja ha començat la tercera onada de contagis.

Més de 90 milions de contagis i prop de dos milions de morts a tot el món. La Covid-19 continua afectant arreu, mentre fa un any des que es va anunciar la primera mort relacionada amb el coronavirus a la ciutat xinesa de Wuhan, d'on es va originar la pandèmia.

Fa un any també que l'OMS va començar a informar i orientar tots els països per prevenir i detectar casos. La comunitat científica no ha parat de treballar en l'evolució d'un virus, que és un dels més estudiats i analitzats de la història. El desenvolupament del virus i les diferents mutacions "és un procés completament natural", explica el bioinformàtic David Vilanova.

Els experts ja fa dies que asseguren que hem encetat la tercera onada de contagis. Segons expliquen, la mitjana de casos de les darreres setmanes i la velocitat de propagació del virus actuals només s'han produït en tres períodes: el març, el setembre i ara al gener. Segons Vilanova "era esperable perquè estem en una època de l'any complicada favorable a la reproducció d'aquests tipus de virus". La tercera onada també és conseqüència de la relaxació en el compliment de les mesures sanitàries.

Les escoles reprenen aquest dilluns els cribratges setmanals per als alumnes més grans de setze anys que s'ampliaran aquest mes als alumnes de segona ensenyança i el personal. Els tests continuen sent l'eina més eficaç per contenir la pandèmia, mentre s'espera assolir la immunitat de grup combinant els anticossos generats de manera natural i les vacunes.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Sergi Linares-Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.