Apagada general a tot el país

Ensurt aquesta tarda de diumenge amb l'apagada general que ha afectat tot el país durant uns vint minuts. FEDA ha informat que el servei elèctric s'estava alimentant a través de la línia d'alta tensió provinent d'Espanya quan aquesta ha deixat de funcionar.

Durant l'estona que no hi ha hagut llum, les xarxes socials i els grups de WhatsApp han bullit de comentaris que arribaven des de tots els racons d'Andorra avisant que no hi havia corrent ni a les llars ni als comerços ni als establiments de restauració.

FEDA ha informat que el servei elèctric s'estava alimentant a través de la línia d'alta tensió provinent d'Espanya quan aquesta ha deixat de funcionar.

A més, aquesta setmana, però, la línia elèctrica que connecta amb França està desconnectada a demanda de l’operador francès per poder-hi fer manteniments necessaris. Uns moviments de manteniments que es fan precisament en aquesta època de l’any perquè l’activitat al país és menys elevada que en les temporades altes d’estiu i hivern.

Els tècnics de la companyia s'han desplaçat a l'estació transformadora de la Margineda i han establert el subministrament. 

La connexió s’ha hagut de fer manualment ja que la intensitat del defecte que ha tingut lloc desactiva el mecanisme de reconnexió automàtica per protegir la seguretat de les instal·lacions. 

En els edificis de serveis públics com l'hospital o aquesta casa, els grups electrògens han permès seguir treballant amb normalitat mentre no hi havia electricitat general.

Pel que fa a l’origen de la incidència en la línia espanyola, l’equip de FEDA està investigant les causes i farà la revisió de la línia per poder-ho concretar al més aviat possible.

Informa: Redacció

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.