Sí als apartaments turístics, però regulats

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La Unió Hotelera creu que els apartaments turístics poden continuar, però regulats, com la resta del sector. Opina que hi ha lloc tant per a hotels, com per a aquests establiments i altres com els càmpings, però sempre complint la regulació.

Consideren que són diferents ofertes pels visitants i que tots els establiments en aquest àmbit han de complir el que marca la llei. A través del president de la Unió Hotelera, Jordi París, l'entitat assegura que la regulació és clau per mantenir el model natural d'allotjament turístic. "Han d'estar més ben regulats i crec que un model per anar a fer turisme correctament són els hotels, els apartaments turístics com estan, en un mateix bloc, o un aparthotel o un càmping o un alberg".

En canvi, considera que s'ha de penalitzar els que no tenen els requisits demanats. "Prohibir la llicència? Per tots aquests que no són ben bé el model turístic que he t'he dit abans, haurien de quedar al marge o en suspens", prossegueix París.

També mostren preocupació per com els afectarà la llei òmnibus. Aquesta llei no preveu eliminar els apartaments turístics, com s'està decidint fer a altres indrets com a Barcelona. Això sí, restringeix molt la seva activitat. És previst que entri a tràmit parlamentari aquest mes.

A l'Obert per vacances de RNA el president de la UHA també defensa el balanç del Cirque du Soleil i reitera que ha aconseguit que vinguin més turistes i augmenti l'ocupació hotelera en mesos fluixos. Per tot això, és de l'opinió que s'ha de mantenir. "I esperem que, pels anys que vinguin, sigui el Cirque du Soleil o una altra activitat que ens pugui garantir durant 22 dies que ens porti clients i generi ocupació seria el desitjable", sentencia París.

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.