Els apartaments turístics punxen amb un 20% menys d'ocupació

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Aquest no és un estiu positiu per als apartaments turístics. Un 20% menys de clients al juliol i l'evolució del mes d'agost avancen que no es complirà la previsió del 80% d'ocupació com s'esperava.

Un juliol amb una ocupació mitjana que no ha superat el 50%, 15% per sota del mateix mes del 2022, ja va posar en alerta el sector dels apartaments turístics. I les tres primeres setmanes d'agost s'ha confirmat que aquest no serà un bon estiu, ja que la davallada se situa en el 20%. "No crec que complim les previsions que teníem. El mes de juliol ha sigut una mica més baix que l'any passat, un 10-15% menys, i el mes d'agost si arribem a un 60% serà un èxit", explica el portaveu de l'Associació d'Empreses d'Allotjaments Turístics, Àlex Ruiz.

El sector no troba explicació a la baixada de turistes, tot i que podrien ser diversos els factors, com ara que les destinacions més llunyanes i de més dies han guanyat públic. "Potser la Covid-19 és un tema passat i la gent ha agafat altres destinacions més llargues", admet Ruiz.

Les esperances estan dipositades en la temporada d'hivern. Tot i que les previsions són bones, no serà fins a mitjan setembre quan es puguin fer pronòstics concrets, donat que es començaran a tramitar les reserves de grups.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: David Moreno / Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.