Aprovat per unanimitat l'augment d'un 10% del preu del tabac per reforçar la lluita contra el contraban

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Aprovat per unanimitat, l'augment del preu del tabac un 10%. La mesura s'havia entrat d'urgència al Consell per evitar possibles especulacions en el mercat.

El ministre de Finances ha explicat que se segueix així la línia marcada des de fa anys de mantenir estable el diferencial de preus amb els estats veïns i que aquest no sigui superior al 30%. La mesura, que està provocada per l'augment de preus a Espanya, reportarà uns ingressos a l'Estat de 10 milions d'euros. Segons Cinca, també serveix per demostrar el compromís d'Andorra "en la lluita contra el contraban".

El ministre ha basat la decisió en tres punts claus: "que els establiments d'Andorra que comercialitzen aquest producte puguin oferir un preu competitiu i atractiu als seus clients, que el diferencial no sigui excessiu i per tant sigui un incentiu per al tràfic il·lícit i les xarxes de contraban organitzat, i preservar el sector vinculat al tabac, molt arrelat i important per a Andorra i amb un pes fonamental al sector primari i secundari".

Informa: Judit Pedrós

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.