Aproximació als primers auxilis

Aquest 14 de setembre és el Dia mundial dels primers auxilis. Per celebrar l'efemèride, la Creu Roja ha organitzat un seguit d'activitats a la plaça de la Rotonda amb la intenció d'acostar als vianants aquestes pràctiques d'assistència mèdica.

Tradicionalment la Creu Roja andorrana organitza activitats destinades a fer conèixer els primers auxilis a la població. Fan classes a les escoles dels tres sistemes educatius, participen en jornades i el 14 de setembre surten al carrer per explicar-ho als vianants. Tot i que hi ha activitats que cada any són les mateixes, com les demostracions de reanimacions cardiopulmonars i de l'ús dels desfibril·ladors, cada temporada se centren en un tema concret.

A banda d'aquestes simulacions, també hi ha escenes teatralitzades de com s'ha d'actuar quan ens trobem en una emergència, perquè les primeres reaccions poden ser vitals.

Aquest any, a més, a les activitats, que s'allargaran fins les dues de la tarda, s'hi afegeix un estand del Centre d'estudis de neu i muntanya, que ofereix informació sobre els riscos a la natura.

Informa: Judit Pedrós

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.