Arcalís acull un curs de prevenció d'allaus

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Aquest matí a Arcalís s'han fet les pràctiques del curs de Prevenció d'Allaus, impartit per l'Espai de Neu i Allaus. Hi han participat una vintena d'alumnes.

L'esquí de muntanya i les excursions amb raquetes fora de pista cada cop té més addictes. Aquest any s'ha celebrat per 7è any consecutiu el curs de Prevenció d'Allaus amb l'objectiu d'orientar i de donar coneixements als practicants d'aquests esports.

Per un costat s'ha treballat sobre el terreny amb l'estudi i l'anàlisi de les capes de la neu, per poder detectar s'hi ha perill imminent d'allaus.

Per altra banda, els alumnes han tingut l'oportunitat de participar en les tasques de rescat acompanyats d'un membre del GRM. Equipats amb dispositius de rastreig i recerca han fet un simulacre de rescat.

L'objectiu de tot plegat prendre consciència dels perills de la neu i aprendre les principals mesures preventives a tenir en compte en cas d'allau.

Informa: Hèctor Romance
Imatges: Rubén Carcellé

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.