Argentinos en Andorra subratlla l'augment de contractes anuals mentre el col·lectiu s'estabilitza
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Ben arrencada la temporada d'hivern, s'han continuat fent contractes a temporers, alguns dels quals anuals, un fet poc comú. Així ho destaca l'associació Argentinos en Andorra que després de viure una arribada massiva de demandants de feina, té constància que molts han marxat a altres països o que han tornat al país andí. Recalca la importància d'informar-se i comptar amb un mínim de recursos econòmics abans de venir.
El president de l'associació Argentinos en Andorra, Marcelo Ponce ha afirmat que entre 300 i 400 temporers argentins gaudeixen de contractes anuals. "En aquests moments tenim prop de 2.200 argentins treballant de temporada i entre 300 i 400 amb contractes anuals."
Tot i haver comptat amb més demanda de feina que oferta, a aquestes altures es continuen fent nous contractes, un fet que Ponce també destaca. Per evitar el desemparament que molts han viscut, insisteix en la importància d'informar-se i tenir un coixí econòmic abans de venir. Hi coincideix la Lucía, que buscant i buscant va aconseguir feina. El que cerca ara és un pis a compartir, però mentrestant està en un hostel. "Avui li dic al que ha de venir a Andorra que ho faci amb diners perquè no és fàcil. S'ha de menjar i viure i molts creuen que venint amb 1.000 euros n'hi ha prou, i no".
La sort no ha acompanyat prop de 600 argentins que han hagut de marxar a buscar oportunitats a altres països com Portugal, Croàcia i Malta, alguns també a Espanya. Uns 400 han decidit tornar a casa. Així ho ha recollit l'associació. Coneixem els testimonis de la Noe i l'Alan. "Vam marxar a Andorra amb el somni d'un paradís. Si no tenies lloguer per a tota la temporada o un contacte per aconseguir feina era molt difícil aconseguir-ne. La situació era molt difícil i als deu dies vam marxar cap a Portugal."
Des d'Argentinos en Andorra aposten fort per aconseguir crear una oficina per atendre i acompanyar els treballadors de temporada, un servei que pensen que evitaria una altra arribada massiva com la que s'ha viscut enguany.
Informa: Laura Cugat
Imatges: Pere Besolí-Andreij Cristancho