Arquitectes i constructores hauran d'anar de la mà per optar al projecte del multifuncional

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Les empreses que vulguin presentar-se al concurs pel projecte del multifuncional hauran de fer-ho havent calculat el cost total de l'obra, incloent-hi el projecte arquitectònic i executiu.  La licitació es farà en un mateix paquet. El ministre de Turisme no ha avançat terminis, tot assegurant que aquesta modalitat de contractació agilita el procés.

Fa uns dies, Andorra la Vella anunciava un contracte a 30 anys i per un valor de 9 milions d'euros per assumir el lloguer de part dels terrenys que albergaran l'edifici multifuncional.

Una gran infraestructura per a la qual tant Territori com Turisme tenen clar els criteris que ha de complir: haurà de ser gran i versàtil i acollir congressos, fires, actuacions musicals, finals esportives i espectacles de gran format.

De fet, el ministre de Turisme ha explicat que el plec de bases l'està elaborant una empresa especialitzada en el disseny d'infraestructures d'aquestes característiques. Serà un plec que no es dividirà per fases. És a dir, que el despatx d'arquitectes que s'hi vulgui presentar haurà d'anar de la mà d'una empresa de la construcció i amb els costos ben definits. Per tant, diu Jordi Torres, s'haurà de presentar "el projecte arquitectònic, l'executiu i la construcció inclosos en un mateix paquet". "És una licitació que pensem que serà molt llarga". 

Tot i ser una licitació llarga, Torres diu que aquesta modalitat de plec amb format paquet permet escurçar terminis. Diu que serà un concurs nacional i preveu que qui s'hi presenti creï una unitat temporal d'empreses que bé podria comptar amb una d'internacional.

El que sembla clar és que tant els arquitectes com la constructora hauran de tenir experiència. El ministre argumenta  que "és un projecte de molta complexitat, d'uns imports molt importants, que encara no es poden xifrar", i per aquets motiu , "han de ser uns equips d'arquitectura molt ben estructurats, molt ben preparats, amb experiència en el sector i  empreses constructores que hagin fet un volum d'obra molt important". 

Torres tampoc ha parlat de terminis, el que té clar és que part del cost de l'edifici es pagarà amb els diners recaptats amb la nova taxa turística d'aplicació el 2022. 

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Anna Romagosa

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.