Els arquitectes veuen un mercat de lloguer "inexistent, embogit i especulatiu"

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els arquitectes qualifiquen el mercat immobiliari d'inexistent i d'especulatiu. Lamenten que el ritme de la construcció faci que la qualitat cada vegada sigui menor i que el terreny no és excusa per pensar que el preu sigui tan alt. 

Un mercat inexistent, embogit i especulatiu. Així és com defineixen els arquitectes l'oferta immobiliària actual i és que asseguren que la situació és cada vegada més complicada. D'una banda, perquè el preu dels pisos no para de pujar i de l'altra, perquè la qualitat de la construcció no para de baixar. Des del col·legi lamenten que el volum de feina sigui tan alt que se'ls faci impossible assegurar, en alguns casos, el resultat desitjat. També alerten que cada vegada hi ha menys mà d'obra qualificada. "Els que estan treballant a l'obra no sempre són els especialistes que haurien d'estar muntant i el resultat final de les obres potser no és el desitjat", explica la degana del col·legi, Sònia Palau. I deixa clara una cosa: "Diuen que és el preu de mercat, el preu de mercat l'hem fet nosaltres".

Palau també defuig d'algunes valoracions que justifiquen el preu dels pisos per la dificultat del terreny del país. Creu que són una excusa i que es podria solucionar fent un canvi en el tipus de construcció. "No crec que hàgim d'admetre que com que excavem 30 metres de muntanya hàgim de pagar-ho més car. Potser ens hem d'adaptar al terreny i abaixar costos", afirma Palau.

Espera que aquesta legislatura serveixi per tirar endavant mesures que relaxin la tensió en el mercat tant de compra com de lloguer. 

Informa: Òscar Serrano
Imatges: Anna Romagosa

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.