Arrenca la 14a edició de la Ruta de la Tapa laurediana amb nous establiments i un corretapes amb animació
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Inaugurada oficialment una nova edició de la Ruta de la Tapa de Sant Julià de Lòria, la catorzena, que va arrencar aquest dimarts. Enguany s'hi ha sumat un establiment més respecte a l'any passat.
A petició dels restauradors, la iniciativa s'ha concentrat en menys dies i s’allargarà fins al 20 de maig. Tot i aquesta reducció, el repte és igualar o fins i tot superar les 6.200 tapes venudes l’any passat. Tot i l'augment de preus dels darrers mesos, s’ha decidit mantenir el preu per tapa a 3 euros i mig com un acte de solidaritat per incentivar la participació. I és que el principal objectiu és dinamitzar la restauració de la parròquia, convertint-la en un atractiu més. És per això que s’han ampliat els espectacles de màgia i es farà un corretapes amb la Colla Laurediana i la Banda dels germans Mc Clown aquest divendres i dissabte. Per als restauradors, és una ocasió perfecta per fer-se conèixer.
"La novetat és que divendres i dissabte hi haurà un corretapa que farà el recorregut de tots els bars que estan inscrits en aquesta famosa ruta de la tapa, i per tant perseguim donar un to de festivitat", ha explicat Josep Majoral, cònsol major de Sant Julià de Lòria.
Per altra banda, Anna Porquet, copropietària d’El Racó de l’Anna, ha afegit que va bé per "donar-nos a conèixer i poder demostrar que es pot menjar molt bo amb vegetarià."
Així mateix, Sergi Mortells, gerent de la Pastisseria El Cigne, ha destacat que el que li aporta és que coneguin el producte que es fa aquí al país.
Hi ha molta competitivitat i ja el segon dia s’ha notat força ambient. S’espera que els clients votin la millor tapa a través d’una aplicació i és que hi ha més de cent premis per als participants i dotacions econòmiques per als millors establiments.
Informa: Laura Cugat
Imatges: Eric Escabias