Arrenca la 32a edició de la Mostra Gastronòmica
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Tret de sortida a la trenta-dosena edició de la Mostra Gastronòmica d'Andorra i els Pirineus. A mig matí s'ha inaugurat el Saló d'Ordino Gourmet, que aquest any compta amb 15 paradistes i el formatge com a protagonista. Durant tot el cap de setmana tindran lloc diverses activitats, així com demostracions de cuiners emergents.
L'esdeveniment s'ha convertit en un punt de trobada de restauradors i aficionats de la gastronomia del Pirineu. Des del Comú es vol posicionar la parròquia com a referent gastronòmic i es mostren molt satisfets amb la rebuda d'enguany.
"Que Ordino pugui marcar-se com a parròquia de la gastronomia i que Andorra pugui promocionar la gastronomia del Pirineu. Això s'intentarà ampliar a altres disciplines."
Mònica Armengol, consellera de Cultura del Comú d'Ordino
"Les entrades de la mostra de demà estan gairebé exhaurides, queden algunes places puntuals. La majoria de tallers de showcooking estan complets, ens queda algun taller amb alguna plaça disponible."
Mònica Armengol, consellera de Cultura del Comú d'Ordino
El repte d'enguany és fer créixer el saló, i per això, com a novetat, es donarà protagonisme a un producte diferent en cada edició. Aquest cap de setmana ha estat el torn del formatge. Dels 15 paradistes que hi ha, molts repeteixen satisfets amb els anys anteriors.
Tot i això, n'hi ha alguns que venen per primer cop i que també podran participar en el tast de cuiners emergents que hi ha programat.
"És una mena de reclam per al públic, que puguin tastar el producte bo i de qualitat de primera mà i gaudir del dia també aquí, compartint, menjant. Jo crec que el format està molt ben pensat."
Paradista
"Davant de 30 persones poder explicar qui ets, què fas i que, a més, ho puguin tastar, és fantàstic."
Paradista
L'esdeveniment també compta amb activitats infantils i actuacions musicals. L'activitat central és la mostra de demà diumenge al migdia, en la qual participaran un total de 21 restauradors.
Informa: Martina Torrebadella
Imatges: David Moreno