L'art d'elaborar les mones de Pasqua

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Per Pasqua també és tradició regalar la mona al fillol o la fillola. Un costum que, per als artesans pastissers, és una feina que comença mesos enrere.

La mona es regala dilluns de Pasqua, però l'elaboració comença molts mesos abans, i és que aquesta tradició té moltes hores de feina al darrere. 

Quan arriba gener ja es comença a pensar a fer aquestes peces de xocolata, perquè el procés és difícil, delicat i llarg. S'ha de començar amb molta cura treballant-la a la temperatura correcta per aconseguir que tant el color com la textura siguin els adequats. El pastisser, Alexis Estopiñan, afirma que "és un procés molt llarg."

La mona de Pasqua no és només xocolata, és una forma d'art. Els detalls i la decoració són una part molt important d'aquesta elaboració. Treballen amb delicadesa les figures i els colors i deixen pas a la creativitat innovant en els dissenys. De fet, Estopiñan assegura que "l'ofici de la pastisseria és quan domines la tècnica i la relligues amb l'art."

Les mones de sempre com els pastissos o els ous de Pasqua, figures clàssiques, ninots nous i altres d'arrelats a la cultura del país com els Tamarros. Però, això sí, sigui com sigui és una tradició que agrada.

La Pasqua és per a molts l'excusa perfecta per menjar xocolata a la vegada que es preserva la tradició.

Informa: Maria Lucena
Imatges: Ricard Tenza 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.