L'art puntaire lauredià al descobert

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Sant Julià de Lòria ha inaugurat l’exposició "Puntades sàvies", una mostra de patchwork i punta de coixí elaborat artesanalment per dones de la parròquia.

Una tècnica que han anat perfeccionant durant més de trenta anys en una activitat que deixa de fer-se per jubilació de la professora. L'exposició s'emmarca dins l'homenatge a la figura femenina que tenen les Jornades de bruixeria. Altres activitats són xerrades i conferències amb ponents de renom i projeccions audiovisuals.

"Hem aconseguit la participació de 22 persones, amb 108 treballs minuciosos. És tot un homenatge a aquestes dones que fan les puntades sàvies, que han mantingut la tradició de la punta de coixí i aquesta nova tradició que és el patchwork".

Teresa Areny, consellera de Cultura de Sant Julià de Lòria

Les alumnes destaquen el paper "pioner" de Sant Julià en aquesta pràctica, a la qual més endavant s'hi han anat apuntant altres parròquies. Això sí, lamenten que "al jovent li costa" dedicar-s'hi perquè "treballen molt i no tenen temps, sap greu que es perdi". 

Informa: Redacció

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.