L'Arxiu Nacional publica les fotografies de Fèlix Peig que mai havien vist la llum

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Imatges que mai s'han publicat per no ser les de l'instant precís que es buscava, per la ganyota d'algun dels seus protagonistes o per ser políticament incorrectes. Així es podria definir el nou catàleg en línia de l'Arxiu Nacional, que amb la seva nova entrega titulada "Les fotografies que mai no veuràs" ofereix una altra visió. Un document amb 78 imatges de Fèlix Peig fetes entre el 1953 i el 1983 que mai han vist la llum. Una tria de tècnics de l'Arxiu Nacional entre més de 66.000 fotografies. 

No són les imatges fotogràfiques que l'arxiu ens té acostumats a ensenyar i que recullen en la instantània un moment puntual que ens explica part de la història. Són altres fotografies, no s'han fet servir, no s'han publicat, però no deixen de formar part de la història del país, la del darrere, la de la captura prèvia a la imatge definitiva, la de les ganyotes, la que es pren sense que el protagonista en sigui conscient. En definitiva, potser les imatges més fidedignes del moment.

Es recullen 78 fotografies preses durant 30 anys la majoria de Fèlix Peig però també del seu ajudant Manolo Barros

Un aplec de Canòlich amb un discurs que per a alguns sembla poc interessant, un regal que centra tota l'atenció de qui el rep o la presentació d'un llibre que pot ser més o menys captivant.

També repassa moments històrics com les visites dels Coprínceps episcopals amb converses amb militars i la del copríncep francès Valérie Giscard d'Estaing, que va ser àmpliament recollida per la càmera de Peig i on també apareixen personalitats del moment, com el cònsol major d'Andorra la Vella el 1978 Antoni Puigdellívol

Un apartat mereixen els actes més lúdics amb presència també d'autoritats. Així hi ha fotografies del primer certamen de Miss Europa a Andorra, l'elecció de la pubilla d'Escaldes o la de Miss Turisme. També la inauguració de la sala de festes la Nau d'Or, els aperitius en la inauguració del centre comercial Prisunic o diferents festes i altres actes lúdics. 

La mostra tampoc deixa de banda actes esportius, com curses d'esquí alpí i les celebracions posteriors on podem veure un jove Francesc Viladomat, i recorda també la plaça de braus que existia a Escaldes-Engordany.

La mostra acaba amb el caçador caçat, una instantània de Fèlix Peig. També el podem veure en una altra fotografia aquest cop treballant davant de la Casa de la Vall amb un altre dels fotògrafs del moment Valentí Claverol.  

Informa: Anna Pifarré
Imatges: Arxiu Nacional d'Andorra-Fons Fèlix Peig

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.