Els arxius de Tele Fira, digitalitzats

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els arxius de Tele Fira ja es poden consultar al catàleg en línia de l'Arxiu Nacional. S'inclouen més 54 documents que sumen una durada aproximada de 30 hores. L'Arxiu treballa per aconseguir a final d'any el fons complet en format digital i oferir-lo també en línia el 2024. 

Els arxius de Tele Fira, una de les primeres televisions privades del Principat, ja formen part del catàleg en línia de l’Arxiu Nacional. Es poden consultar més de 50 magazins, programes i concursos emesos entre el 1986 i el 1991 que reflecteixen les inquietuds i l’opinió pública del moment.

Segons Lídia Arbués, cap de l’àrea d’Arxius i Gestió de Documents de l’Arxiu d’Andorra, “són aquestes primeres produccions de televisió andorrana, dels anys 80 i 90. És un fons que ja teníem aquí a l’arxiu i el teníem en suport VHS fonamentalment". Es tracta d'un "suport de durabilitat molt limitada, es va perdent i l’any passat vam decidir digitalitzar aquests suports en vista que segurament perdríem o podríem haver perdut alguna part", explica Arbué. 

La feina de restauració està fent més lent el procés de digitalització. És per això que no tenen el fons complet i només una part molt petita es troba al catàleg en línia.

“Digitalitzem amb una partida pressupostària de cada any i no podem abastar tot, però só que hem digitalitzat una part del fons. Hem posat en línia aquestes 54 pel·lícules, que són unes 30 hores i el fons són unes 200 hores", ha dit Arbué. 

La idea de l’Arxiu és que a final d’any tingui tot el fons complet en format digital i el següent estigui disponible en línia.

Informa: Neus Vila
Imatges: Albert Refart

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.