Assandca ofereix una xerrada sobre nutrició com a eina preventiva contra el càncer
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Es calcula que entre un 30 i un 35% dels casos de càncers estan relacionats amb l'alimentació. El percentatge puja al 50% si hi afegim l'obesitat. Per això és important rectificar hàbits abans que sigui massa tard. Avui alguns voluntaris de l'Associació del càncer a Andorra, ASSANDCA, han assistit a una xerrada sobre dieta preventiva per orientar els malalts de l'entitat organitzada per la Fundació Crèdit Andorrà.
Una cèl·lula necessita un medi àcid per tornar-se cancerígena i proliferar, un medi que podríem trobar en una persona que abusa de greixos saturats, sucres i farines refinades. Càncers com el de còlon o de pròstata es relacionen amb la qualitat de l'alimentació. Evitar que el cos perdi defenses, s'acidifiqui, s'inflami i s'oxidi és la base per la prevenció del càncer. Per això és primordial la ingesta d'aliments que continguin calci, magnesi i potassi i que trobem repartits en verdures de fulla verda, cítrics i d'altres que es delaten per la seva olor o color. Aquesta formació ha estat orientada als voluntaris que treballen amb l'Associació andorrana contra el càncer per tenir més eines en l'acompanyament dels malalts i el seu entorn. Som el que mengem i és per això que cal ser conscients que l'alimentació és la base de la nostra salut.
Declaracions: Berta Jiménez, Dietista i nutricionista / David Astrié, Vicepresident d'Assandca / Francesca Ros, Directora de la Fundació Crèdit Andorrà
Informa: Rosa Alberch Imatge: Josep M. Garcia