Assandca proposa crear la Llei de l'oblit i la d'acompanyament per a malalts de càncer

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'Associació Andorrana contra el Càncer, ASSANDCA, vol impulsar dues lleis que ajudin els afectats per aquesta malaltia: la Llei de l'oblit i la d'acompanyament, dues propostes que ja ha fet arribar al Departament de Salut.
Des de fa anys ASSANDCA treballa per garantir els drets de les persones afectades per la malaltia del càncer, així com els dels seus familiars. Entre les seves darreres iniciatives destaca la de tirar endavant dues propostes de llei que lliguen el món laboral amb la malaltia.

La primera demanda és la Llei de l'oblit, que consisteix a poder esborrar l'expedient de les persones que han superat la malaltia per tal de garantir la seva reinserció en el món laboral.

La segona demanda, i no per això menys important, és la de la Llei de l'acompanyament, una llei que està regulada en altres països i que garanteix que un dels familiars directes del pacient pugui acompanyar-lo en els seus tractaments sense dependre del permís de l'empresa.

Aquestes iniciatives intenten fer prevaldre els drets de les persones que pateixen o han superat la malaltia. Recentment s'han fet públiques les dades dels malalts de càncer en els darrers anys al Principat, una xifra molt superior a la de les peticions d'ajuda que ha rebut l'ASSANDCA.

Informa: Hèctor Romance Imatges: Eduardo Martínez
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.