L'assessorament sobre la radioteràpia no descarta la unitat, que suposaria una inversió de set milions

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'informe encarregat l'any passat per Salut per a la radioteràpia posa sobre la taula els pros i els contres de la instal·lació d'una unitat, però en cap cas en descarta la viabilitat. En el document, demanat pel grup parlamentari socialdemòcrata, l'assessor del ministeri en matèria oncològica, el doctor Raimon Miralbell, quantifica una inversió de set milions d'euros.

L'adquisició de l'equipament i el seu manteniment suposaria una inversió de prop de quatre milions. Se n'haurien de sumar tres més per a la construcció de l'edifici, a més de tenir en compte el cost dels recursos humans.

L'informe, elaborat l'any passat, es troba amb un inconvenient: la manca de dades. En tot cas, treballa amb una estimació de 150 persones que necessitarien un tractament de radioteràpia a l'any. Per poder amortitzar la inversió, apunta, caldria un mínim de 250 pacients, tenint en compte els 4.000 euros que paga la CASS per cadascun.

L'estudi, però, proposa que el centre pogués acollir pacients de comarques catalanes properes o, en el cas de no ser possible, augmentar el retorn financer per pacient tractat. També destaca la importància de tancar convenis amb centres especialitzats com la Teknon i el Clínic de Barcelona per disposar d'un suport tècnic.

Un informe que posa sobre la taula xifres d'una possible instal·lació d'una unitat de radioteràpia, amb una estimació de casos l'any, però que no en descarta la viabilitat

Informa: Redacció
Imatges cedides: Comissió Europea

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.