Els assessors fiscals creuen que la reforma fiscal no traurà atractiu al país

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els assessors fiscals veuen amb bons ulls la reforma fiscal que es va aprovar al gener. Una nova llei de tributs que pretén augmentar la recaptació per la imposició directa simplificant el sistema i modificant el règim de deduccions sense perdre competitivitat. Això sí, alerten que caldrà crear nous atractius fiscals com la zona franca per no quedar estancats.  

La reforma fiscal servirà perquè el Govern recapti més sense afectar massa la butxaca del contribuent. Així ho destaquen els assessors fiscals, que creuen que l'atractiu del país no es veurà ressentit i que la inversió estrangera s'hauria de mantenir intacta. Segons els experts, les modificacions tributàries més importants vindran l'any vinent i ordenaran el sistema actual que, en molts casos, es queda obsolet. 

Joan Olivé, president de l'Associació d'assessors fiscals i Tributaris, explica que "en algunes tècniques que feia temps que veníem reclamant" encara no estan ben regulades. "No són potser de tan calat però sí són importants pels que ens dediquem al món de l'assessorament fiscal", indica. 

La modificació de la llei no és perfecta. L'associació lamenta que el Govern no hagi mantingut algunes particularitats. Per exemple, Olivé considera que el tema del 30% de la tributació mínima "és una modernitat que s'ha posat a nivell europeu". 

Tanmateix, el president de l'Associació d'assessors fiscals i Tributaris, assegura que el país ha de fer un pas endavant en atractius, més enllà de la fiscalitat. Projectes com la zona franca poden fer la diferència. "Hauríem de ser capaços després de crear potser nous règims i nous incentius" per tal de "donar competitivitat a la nostra llei" i d'aquesta manera "poder seguir atraient inversors estrangers".

La reforma preveu sancions mínimes per a aquells que no presentin les declaracions a temps i que intentin defraudar hisenda. 

Informa: Òscar Serrano
Imatges: Andreij Cristancho

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.