L'Associació per a la Síndrome de Down reclama una major inclusió laboral i una formació professional adaptada que ho faciliti

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'Associació per a la Síndrome de Down reclama més inclusió en l'àmbit laboral, una aposta que seria molt més efectiva si també es garantís una formació professional adaptada. L'entitat aprofita el dia mundial del col·lectiu per visibilitzar algunes reivindicacions.

La Cristina vol ser perruquera i ja ha fet pràctiques en el marc del programa "Fent camí", on es treballen competències personals i laborals segons el sector que s'esculli un cop finalitzat el període d'escolarització.

Li agradaria ampliar aquest període perquè encara no se sent prou preparada per treballar. I és que des de l'Associació per a la Síndrome de Down reivindiquen comptar amb una formació professional adaptada que tingui una atenció personalitzada.

La presidenta de l'Associació, Clàudia Rodrigues, destaca que "les empreses haurien de tenir en consideració les persones amb capacitats diferents perquè puguin ser incloses en la societat".

En aquest sentit, entén que la situació actual marcada per la pandèmia de la Covid-19 "és difícil per a tothom", però remarca que "el noste col·lectiu pot ser un dels més afectats".

El col·lectiu pateix altres discriminacions, per exemple, a l'escola, on els infants participen del programa "Progrés" en horari lectiu, cosa que per a la membre i fundadora de l'Associació, Marta Pérez, és "una vulneració del dret a l'educació", ja que si busquen el servei de logopèdia de forma particular fora d’hores lectives, aquest no entra a la CASS.

Després de dos anys reivindicant-ho, esperen que l'Administració tingui molt més en compte les demandes de les famílies.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Ricard Tenza
 

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.