Les associacions hoteleres lamenten la manca de voluntat per modificar la llei d'immigració

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Les associacions hoteleres lamenten la manca de voluntat política per modificar la llei d'immigració. A La rèplica, els directors de la Unió Hotelera i Autèntics Hotels han insistit que és la solució per la manca de personal a l'estiu.

Una flexibilització dels requisits per mantenir un temporer contractat per a la temporada d'hivern també a l'estiu. Aquesta és la petició de les associacions hoteleres al Govern, que no volen trobar de nou els mateixos problemes de manca de personal de l'any passat. Per fer-ho, però, cal modificar la llei d'immigració, que no es revisa des del 2012. I per ara, l'executiu no hi estaria disposat.  

"Penso que és important el no tenir aquesta rotació de personal constant", ha remarcat la directora d'Autèntics Hotels, Meritxell Cassi, tot destacant que aquesta seria la base per "desestacionalitzar Andorra". 

Tots dos han coincidit que la pandèmia ha posat en qüestió el model turístic actual. Creuen que cal aconseguir que el turista que visiti el país valori el patrimoni que té i que estigui disposat a pagar pel servei que se li ofereix.

"Quan un client vol venir a un hotel de quatre estrelles ha d'entendre que ha de pagar per aquest servei que se li està donant. I ara en molts moments, com que tenim una política de preus baixos de l'oferta hotelera, el que fa és enrarir una mica el mercat, una competència deslleial i hi hem de posar remei."

L'aposta de les entitats hoteleres, i que ja han plantejat, és començar a treballar en un pla estratègic de turisme entre tots els sectors implicats.  

Entrevista completa al director de la Unió Hotelera, Jordi Pujol, i la directora d'Autèntics Hotels, Meritxell Cassi al programa "La Rèplica": 

Informa: Laura Massegú

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.