Assolits els objectius de les reunions de poble sobre l'acord amb la UE 

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La reunió de poble al Centre de Congressos d'Andorra la Vella ha finalitzat el cicle de trobades que el Govern va iniciar el passat mes de maig per tal d'explicar els detalls de l'acord d'associació a la ciutadania. El cap de Govern es mostra molt satisfet "quantitativament i qualitativament" amb aquestes reunions, que han fregat, en total, el miler d'assistents. L'objectiu era assolir la participació de la primera reunió que es va fer al març, però de forma disgregada. 

"La veritat que molt satisfets, tant des d'un punt de vista quantitatiu com qualitatiu. Quantitatiu perquè hem assolit el repte que ens havíem marcat. La finor, el nivell de detall de les preguntes i el nivell de coneixement ja concret del contingut de l'acord d'associació per part de molts ciutadans i moltes ciutadanes".

Xavier Espot, cap de Govern

Durant el torn de preguntes s'han pogut veure qüestions que s'han repetit gairebé a totes les parròquies. Una d'elles, si amb l'acord d'associació s'apujarà l'IGI. Xavier Espot ha reiterat que cap clàusula obliga a fer-ho, sinó que es pot arribar a fer mitjançant altres compromisos. També s'ha demanat per si és possible fer marxa enrere i sortir de l'acord. En aquest cas, existeixen mecanismes, complexos, per dur-ho a terme.

El darrer gran dubte és quins son els desavantatges de l'acord. L'assistent que ha llençat la qüestió ha insistit en el fet que durant la reunió "s'han donat a conèixer les coses positives, però també volem saber les negatives". El cap de Govern ha indicat que, com en qualsevol tracte, hi ha hagut concessions, però que els aspectes negatius "no posen en entredit la prosperitat del nostre país". 

Com a novetat, i tenint en compte la proximitat temporal, un dels assistents ha demanat sobre l'afectació que poden tenir els resultats de les eleccions europees en la continuació de l'acord d'associació. Tot i que Espot ha admès que hi ha un evident gir cap a la dreta més extrema, això no farà canviar el cronograma establert. En tot cas, ha remarcat que "el parlament continua tenint una forta representació europeista". 

El cap de Govern assegura que no s'ha pogut fer més, de moment, per fer arribar la informació sobre l'acord d'associació a la ciutadania, "tots els canals estan oberts". Malgrat això, amb la finalització de les reunions ara cal replantejar-se noves accions o mètodes per seguir treballant en la difusió. Per exemple, la diversificació de les reunions sectorials amb els agents econòmics. 

Informa: Pilar Candel

Imatges: Sergi Linares

 

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.