Augmenta la qualitat de l'aire

Avui s'han conclòs els actes de la Setmana europea de la mobilitat sostenible. Responsables de Medi Ambient han explicat, a l´estació de control de l´aire fixa d´Engolasters, que la qualitat de l´aire a Andorra és bona. A més, amb la restricció a la circulació rodada a Carlemany i el nou túnel de la Tàpia, el nivell de qualitat s'ha apujat.

Aquesta és l´estació fixa de control de l´aire d´Engolasters. Gràcies als mesuraments que fa podem saber que la qualitat de l´aire, a Andorra, és, en general, bona. El problema és a zones més transitades. De fet, amb la restricció del trànsit a l´avinguda Carlemany i el nou túnel de la Tàpia de Sant Julià s'ha reduït la presència de diòxid de nitrogen, en aquests sectors, gairebé un 50%.

Però, tot i això, encara queden alguns punts negres. El director de Medi Ambient, Marc Rossell, senyala "Escaldes i Andorra la Vella, ja sigui per la quantitat de trànsit o perquè hi ha carrers molt estrets amb edificis alts que fan que no hi hagi bona ventilació" i que, segons afegeix, provoquen "pics puntuals de contaminació".

La bona notícia és que, des de l´any 2006, quan va arribar ozó provinent de Catalunya, no s´ha hagut de fer cap avís a la població per nivells de contaminació elevats.

En cas que s'arribés a aquests nivells, Rossell explica que "el Govern pot decidir alguna mesura com restringir part del trànsit", per exemple.

Amb aquest acte, el departament de Medi Ambient clou el programa de la Setmana europea de la mobilitat sostenible.

Informa: Jordi Domingo

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.