Augmenten gairebé un 10% les construccions d'edificis de nova planta

El 2022 va ser un bon any per la construcció i en especial pel que fa als edificis de nova planta. Es va autoritzar construir més de 200 mil metres quadrats de superfície, que representen un augment del 10% respecte al 2021. A més, el nombre de permisos va arribar a 86, la xifra més alta des del 2004. 

La majoria van ser per habitatges plurifamiliars, seguit dels xalets, que a més han pujat en comparació amb l'any anterior. Un 40 i un 50% respectivament. La categoria altres, que inclou per exemple hotels i establiments comercials, en canvi, ha minvat un 65%.

A Canillo i Encamp és on més s'ha notat el creixement, mentre que a Andorra la Vella i a Sant Julià ha disminuït. Les ajudes públiques a la rehabilitació durant l’any 2022 han ascendit a 2 milions d'euros, repartides en 364 sol·licituds, sent “energies renovables” el tipus d’actuació principal amb el 41,3% de l’import atorgat.

Informa: Redacció

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.