AUTEA veu l'ombra d'AMIDA i la FAAD en la darrera pregunta parlamentària respecte al programa Joves en inclusió
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
La darrera pregunta parlamentària respecte del programa Joves en inclusió destinat a persones amb trastorn de l'espectre autista ha encès els ànims d'AUTEA i de la seva presidenta. Inés Martí diu que es busca una polèmica on no hi és i assenyala les presidentes d'AMIDA i de la FAAD com a instigadores acusant-les de voler acabar amb el projecte des del l'inici. Diu que els arguments que exposen són molt pobres.
La relació entre l'Associació de Persones amb Diversitat Funcional (AMIDA), la Federació Andorrana d'Associacions de persones amb Discapacitat (FAAD) i l'Associació d'afectats d'autisme (AUTEA) és difícilment recuperable.
Així es desprèn de les declaracions de la representat de familiars del col·lectiu amb autisme, Inés Martí, que veu en la pregunta parlamentària entrada pel PS sobre el programa Joves en inclusió, l'ombra de les dues altres associacions.
Diu que volen generar polèmica al voltant del fet que el projecte es va impulsar coincidint amb el pas de l'anterior secretària d'Estat d'Afers Socials i actual secretària general del Govern, Ester Fenoll, i el fet que la seva filla sigui beneficiària del servei.
"Aquesta polèmica no existeix, ha vingut originada per dues persones, la presidenta d'AMIDA i la presidenta de la FAAD, que quan AUTEA en formava part es van dedicar a anar al Ministeri d'Afers Socials per intentar carregar-se el programa de Joves en inclusió sense cap argument tècnic ni econòmic, amb l'únic argument que hi assistia la filla d'Ester Fenoll", ha declarat Martí.
Recorda que el Govern aporta 3.000 euros per a programes de persones amb discapacitat per 25 hores setmanals i 1.700 per al de Joves en inclusió amb 40 hores setmanals de programa. Afegeix a més que en aquest cas l'aportació de les famílies és de 250 euros, 10 vegades més que altres programes i que aquesta iniciativa, com també altres de l'associació, estan contrastades i validades per la cap de salut mental del SAAS que també és assessora del col·lectiu.
També diu que després de 2 anys el programa està donant els seus fruits. Argumenta que "és un clar exemple de la implicació de les famílies". "Estan contents amb el programa, ningú té ganes de pagar una certa quantitat si té una opció igual en un altre lloc". Segons Martí, "això demostra que el programa, que no existia, està omplint un buit i els resultats són molt satisfactoris".
El programa compta actualment amb 5 usuaris que podrien créixer els propers mesos i està destinat a aquells joves d'entre 16 i 30 anys amb altes necessitats. Els ajuda a millorar la seva autonomia i la comunicació amb les altres persones per a una millor integració dins de la societat.
Informa: Anna Pifarré
Imatge: Sergi Linares-Arxiu RTVA