L'autocar més antic del país es troba en la fase final de restauració

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'autocar més antic del país, aquest Dodge Fargo, es troba en la fase final de restauració. El següent pas és tornar al seu blau marí i col·locar els vidres originals del vehicle.

Després arribarà el pas més delicat, el muntatge del motor. Una feina complicada tractant-se d'un vehicle del 1948. Amb el procés acabat, arribarà l'esperat moment: la posada en marxa de l'històric vehicle.

"El motor és de l'època, senzill, per tant, se li ha de fer algun retoc, però la intenció és arreglar-lo per poder posar el Fargo en marxa. Evidentment, quan parlem de posar-lo en marxa no serà fer-lo circular com un autocar d'avui en dia."

Claude Benet, impulsor de la restauració

Està previst que el Fargo es desplaci fins a Sant Julià de Lòria, lloc on va ser localitzat. Des d'allà, el vehicle iniciarà una ruta per totes les parròquies amb la intenció que tots els ciutadans tinguin l'oportunitat de conèixer la història del Fargo de primera mà.

"A mi em va agradar definir-lo al principi com 'l'autocar de ningú, el projecte de tots'. Serà un projecte del qual tothom podrà gaudir, en l'àmbit institucional, els comuns, Govern i quan hi hagi una fira comercial o un esdeveniment, el Fargo serà molt visible. Serà molt maco, perquè té una estètica dels anys 40 que és molt bonica."

Claude Benet, impulsor de la restauració

El projecte, impulsat per l'Associació Velles Cases Andorranes amb la col·laboració del Comú d'Escaldes i del Govern, està previst que finalitzi el 2025.

Informa: Héctor Aza

Imatges: Pere Besolí

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.