L'Autoritat Financera i la UIFAND van inspeccionar el 2022 una entitat bancària

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'Autoritat Financera Andorrana i la Uifand van efectuar una inspecció conjunta a una entitat bancària el 2022. L'objectiu era verificar els sistemes de control del blanqueig. És un dels aspectes que ressalta l'informe de l'Autoritat Financera.

Durant el 2022 l'Autoritat Financera va procedir a una revisió sistemàtica als bancs en relació amb la gestió i els controls sobre la liquiditat. L'organisme explica que, en el mateix any, va fer una inspecció conjunta amb la UIFAND, la unitat d'intel·ligència financera, a una entitat bancària. L'objectiu, segons afirma, va ser principalment verificar els sistemes de prevenció de blanqueig de diners a l'entitat així com l'estructura corporativa del grup. L'Autoritat Financera conclou que això va permetre millorar la cooperació.

L'Autoritat Financera també destaca que el 2022 es van dur a terme sis inspeccions in situ a màquines de tractament de monedes d'euro a tres entitats bancàries i a un proveïdor d'efectiu. i també es van revisar quinze màquines de tractament de bitllets d'euro a cinc entitats que treballen amb efectiu. Es tractava de quatre entitats bancàries i un proveïdor d'efectiu.

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.