Avisos per temperatures molt altes i fortes ventades

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Aquest dimarts es registraran les temperatures més altes de la setmana. Fins a 36 graus. La calor extrema, però, començarà a rebaixar-se les pròximes hores després d'aquest pic. Aquest episodi ve acompanyat d'un avís taronja per ventades i tempestes seques que arribarien als 100 quilòmetres per hora aquesta tarda. Així ho apunta el servei meteorològic. 

Diumenge va començar un episodi de calor extrema que culmina avui amb les temperatures més altes. "Estem amb avís groc, però no hem entrat amb ola de calor ni passem a un avís taronja de temperatures. A partir d'aquest dimecres baixaran entre 5º i 6º, i divendres tornaran a ascendir", ha explicat Toni Molné, tècnic del servei Meteorològic.

I per combatre la calor des de protecció civil recomanen "evitar sortir al migdia i a la tarda, i hidratar-se molt"; ha detallat Jérome Salles, tècnic de protecció civil.

D'altra banda, aquest dimarts a la tarda hi ha una alerta taronja per fortes ventades, que poden superar els 100 quilòmetres per hora en algunes zones.

Aquest episodi pot causar danys i per això s'aconsella no sortir al carrer entre les 6 de la tarda i les 9 del vespre i si s'està al nucli urbà o a la muntanya evitar llocs on puguin caure arbres i mobiliariSalles recomana fixar objectes i tancar finestres si s'està a casa. 

Si s'està al vehicle durant el moment de la ventada, reduir la velocitat o anar a algun lloc on s'estigui protegit. A més, també s'ha fet prevenció amb els comuns, evitar activitats a l'aire lliure i desmuntar veles i inflables i col·locar mesures de precaució a les obres

Informa: Maria Lucena
Imatges: David Moreno - Pere Besolí

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.