Avui se celebra el Dia Mundial de la Justícia Social

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Avui se celebra el Dia Mundial de la Justícia Social, una commemoració aprovada per l´ONU l´any 1997 i que vol conscienciar sobre la necessitat d´aplicar uns principis fonamentals per garantir la convivència pacífica a tot el món.

La justícia social és un principi que defensa la igualtat entre gèneres o els drets dels immigrants i els pobles indígenes. Però també promou l'accés a l´educació, o l´eliminació de les barreres que enfronten les persones per motius d´edat, ètnia, religió o cultura. De fet, l´ONU estableix sis variables per mesurar el grau de justícia social: la prevenció de la pobresa, l'accés a l´educació, el dret al treball, la cohesió social, la sanitat i la justícia intergeneracional.
És una jornada per conscienciar sobre problemes que afecten en major o menor mesura tots els països.

A la UE el 25% de la població està en risc de pobresa o exclusió social, un 1,7% més que l´any 2009. Una xifra que supera el 28% si parlem de nens i joves. Unicef alerta sobre situacions que al final acaben per afectar tots els països.

Tenint en compte les sis variables aplicades per l´ONU, Suècia, Finlàndia, Dinamarca i Holanda se situen com els països amb major justícia social, mentre que Hongria, Bulgària, Romania i Grècia ocupen la cua de la classificació en la qual no s´inclouen estudis sobre Andorra.

Informa: Joan Antoni Sarmiento

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.