Badia i Pastor, entre els 7 interessats en la vacant de Casadevall

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El món de la justícia es mou per trobar el substitut de Josep Casadevall al Tribunal Europeu de Drets de l'Home. Casadevall es jubilarà a la tardor del 2015, amb la qual cosa, a final d'any s'hauria de començar a aprofundir en el relleu. De moment, ja s'ha fet alguna reunió informativa amb persones interessades. Entre els presents hi havia el degà del Col·legi d'Advocats, Francesc Badia, o el magistrat del Tribunal Superior Pere Pastor.

Set juristes andorrans s'han mostrat interessats en la vacant que, a la tardor, quedarà al Tribunal de Drets de l'Home d'Estrasburg a causa de la jubilació del magistrat Josep Casadevall. Segons fonts coneixedores, els interessats van participar fa uns mesos en una trobada informativa amb el jutge Casadevall, que els va explicar les condicions i les exigències que demana Estrasburg per ocupar una plaça a l'alt tribunal.

Entre aquestes persones hi havia el degà del col·legi d'advocats, Francesc Badia, el magistrat del Tribunal Superior Pere Pastor, l'advocat Antoni Fiñana i Joan Forner, llicenciat en dret, ubicat actualment al ministeri d'Afers Exteriors. Al grup també hi havia una dona.

La jubilació de Casadevall es produirà a l'octubre del 2015. El procés per cobrir la plaça que li correspon a Andorra haurà d'avançar a final d'aquest any. El Govern ha de presentar tres candidats a l'assemblea parlamentària del Consell d'Europa i serà aquest organisme, juntament amb el comitè de ministres, qui finalment l'esculli. Segons els estatuts del tribunal d'Estrasburg, els jutges han de tenir la més alta consideració moral i reunir les condicions requerides per l'exercici d'altes funcions judicials o ser juriconsultors de competència reconeguda. És a dir, una formació i un currículum molt exigents.

Informa: Ana Alamán

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.