Badia reivindica la llei que regularà la carrera judicial

Aquest divendres s'ha cleebrat la cerimònia de la toga, organitzada pel Col·legi d'Advocats. El seu degà creu que és molt important aprovar la llei que regularà la carrera judicial, tot i que discrepa amb el Govern en alguns punts estructurals. El president del Consell Superior de Justícia ha explicat que l'expedient judicial electrònic rebrà un gran impuls l'any vinent.

En la cerimònia de la toga d'avui han jurat el càrrec quatre nous advocats. Per primera vegada, el Col·legi d'Advocats ha ampliat les intervencions a altres agents de la Justícia, com el fiscal general o el president del Consell Superior de la Justícia. Aquest darrer, ha explicat que el salt cap a l'expedient judicial electrònic està més a prop. De fet, l'organisme ha rebut una oferta interessant per implantar el programa que fa servir una comunitat autònoma espanyola, tal com ha explicat el president del Consell Superior de Justícia, Enric Casadevall. Els costos previstos de 4 milions d'euros es reduiran a una quarta part.

Tant el Consell Superior de la Justícia com el Col·legi d'Advocats veuen amb bons ulls l'important desplegament legislatiu previst per als mesos que vénen. Pel que fa a la carrera judicial, el degà del col·legi defensa que és una llei que cal aprovar malgrat que els advocats apostin per l'autonomia pressupostària del Consell Superior de la Justícia i perquè el ministeri fiscal no formi part de la carrera judicial.

Badia diu ser "conscient de que la llei que finalment aprovarà el Conselll no satisfarà les pretensions de totes les parts" però posa en relleu la importància que té. "Cal que es faci", assegura "perquè aportarà estabilitat a la batllia i ens convé".

En la cerimònia de la toga d'avui també s'han homenatjat els 25 anys de professió de Salvador Capdevila, Xavier Jiménez, Olivier Montel i Antoni López Montanya.

Informa: Xavi Palma    Imatge: Judit Pedrós

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.