Baixa un 40% el nombre de persones que cobren la prestació d'atur

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Bones dades econòmiques. El nombre de beneficiaris de la prestació per desocupació involuntària ha baixat prop d'un 40% respecte de fa un any i es situa en 59. Són, sobretot, andorrans i espanyols en la mateixa quantitat i, fonamentalment, tenen 40 anys o més.

La xifra de beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària decretada pel Govern era al setembre de 59, xifra que representa un 39,8% menys que al mateix mes del 2014.

Per nacionalitats, predominen els andorrans i els espanyols, que representen cada un una mica més de la tercera part dels beneficiaris, seguit dels portuguesos i d´altres nacionalitats. La majoria dels qui perceben aquest subsidi són homes. Prop d´un 70% dels beneficiaris de la prestació tenen 40 anys o més.

També s´ha de dir que durant el setembre es van fer una trentena de contractacions mitjançant el Servei d´Ocupació. En total, el mes passat hi havia 95 persones que van ser contractades per les parapúbliques i els comuns i més d´un centenar pel Govern, en el marc de les polítiques d´ajut a les persones que s'han quedat sense feina.

Al setembre, el nombre d'aturats registrats al Servei d'Ocupació era de 490, xifra que representa un lleuger increment respecte de l'agost.

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.