Baixen les sol·licituds d'ajuts en educació obligatòria però augmenten les d'ensenyament superior

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Baixa la demanda d’ajuts a l’estudi en l’etapa d’educació obligatòria i, en canvi, pugen de forma considerable les beques d’ensenyament superior. El Ministeri ho atribueix a la necessitat dels alumnes de dotar-se de més formació per incorporar-se al mercat laboral. El ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, avança que el pressupost destinat a recerca i a la Universitat batrà rècords.

El Ministeri d’Educació ha registrat un 5% menys de sol·licituds d’ajudes a l’estudi per a alumnes d’educació obligatòria. Es tracta d’una xifra provisional que pot evolucionar a l’alça durant el curs, segons ha informat el ministre Eric Jover. Aquesta davallada contrasta amb les beques demanades per ensenyament superior. En aquest cas han augmentat un 8% respecte de l’any passat. El ministre Jover recorda que els ajuts al segon cicle universitari es van obrir el 2014. Considera que "és una convocatòria que s'ha d'anar consolidant i que anirà augmentant". Afegeix que cada vegada més "la gent necessita tenir estudis d'fp o ensenyament superior per ser competitius en el mercat de treball". En aquest sentit, "les necesistats que hi hagi, el Govern les cobrirà", ha afirmat.

Jover ha explicat que l’import en beques supera el milió d’euros. D’altra banda, el ministre d’Educació ha destacat l’increment en el pressupost destinat a recerca, gràcies principalment al programa POCTEFA, i la partida destinada a la Universitat d’Andorra, que enguany serà la més alta de la seva història. Jover aposta ara per incrementar la mobilitat "i això passa per l'acord d'associació amb Europa, que ens podria permetre participar en polítiques d'acompanyament com l'Erasmus i altres programes de recerca com l'Horizon 2020". Veu "claríssim que l'acord és positiu" perquè "tan sols podem guanyar oportunitats".

Jover ha informat que la població escolar es troba estabilitzada. Enguany hi ha 11.028 estudiants, 11 més que el curs anterior. Pel que fa a la distribució per sistemes, l’andorrà guanya 7 estudiants, el sistema espanyol en guanya 3, mentre que el francès en perd 2.

Informa: Ana Alamán

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.