Balanç provisional de 69 captures en la setmana de la caça

La setmana de la caça de l´isard s´ha tancat amb un balanç provisional de 69 captures. Una xifra que, entre avui i demà, encara pot augmentar fins a un màxim de 79, que eren les que estaven permeses. L'edició present destaca perquè no s'ha constatat cap irregularitat, tot i que, des del Cos de Banders, han lamentat el greu accident patit per un caçador a l'inici de la setmana.

69 captures, de moment. És la xifra provisional de la Setmana de caça de l´isard que, aquest any, tenia una novetat: els caçadors disposaven de 24 hores per avisar el departament de Patrimoni Natural o el Cos de Banders quan abatien una peça, sense necessitat de donar l´avís de manera immediata, com en anys anteriors. Hi han pres part 374 caçadors, divuit menys que l´any passat. A l´operatiu, hi han pres part entre dotze i quinze efectius del Cos de Banders que, a diferència de l'any passat, no han constatat cap irregularitat, com ha explicat el director del cos, Miquel Rossell.

També s'han pres mostres a les peces abatudes per fer el seguiment de la presència del pestivirus. Una malaltia que sembla que no ha afectat els animals, donada la xifra de 665 isards comptabilitzats. La incidència principal ha estat l'accident que va patir un caçador la zona de Fontverd, a la vall del Madriu. Un incident que ha tornat a posar sobre la taula la possibilitat que, en el futur, s'inclogui l'obligatorietat de dur instal·lada al mòbil l´aplicació Alpify. Una eina de seguretat que hagués facilitat la recerca del noi des del primer moment. Per ara, però, els banders es limiten a recomanar-ne l'ús.

A partir d´ara, cada colla està obligada, en el termini de quinze dies, a lliurar totes les anelles de captura al departament de Patrimoni Natural. Un termini que s'acaba el 7 d´octubre.

Informa: Jordi Cama    Imatge: Albert Refart

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.